YOUTUBERLAR NE KADAR KAZANIYOR? 2022 YOUTUBE KAZANÇLARI

Ortalama youtube geliri 1.000 youtube görüntülemesi lokasyona ve hedef kitleye göre 0.5-2 Dolar arası değişir. Rakamlar oldukça değişkendir, çoğu kanal ortalama her 1000 görüntüleme için 0.5 Dolar kazanır. 

Bu yazı YouTube üzerinden nasıl ve ne kadar para kazanabileceğinizi gösterecek. Para kazanmak şüphesiz mümkün. Nerdeyse herkes yapabilir, tek soru, bundan ne kadar para kazanılacağı. Gerçekten yaşamak için yeterli sayıda abone ve izleyici kazanmak hiç kolay değildir.

Zaman içinde, anketler ve çalışmalar online para kazanmak milyonlarca insanın gelir elde etmek için yetenekleri ve becerileriyle yaptığı bir gelir yöntemidir. Yetenekten gelir elde etmek, yeteneğinizi paraya çevirebilmeniz demektir. Videolar oluşturup yükleyerek para kazanmak isterseniz, YouTube‘u öneririz. Dikkat çekici ve ilginç videolar oluşturmak, yüksek sayıda kullanıcıya ulaşıp para kazanmalısınız. Videonuza başlamanın iyi bir yöntemi intro’dur. Piyasada videolarınıza profesyonel görünüm kazandıracak kaliteli introlar yapmanızı sağlayan onlarca intro yapımcısı vardır.  

YouTube yaklaşık 10 yıl önce kuruldu ve 819,417,600 saatten fazla süren video süresine sahiptir.

Bu yazıda, YouTube üzerinden para kazanma yollarını ve başarı hikayelerini paylaşacağız.

YouTube Kanalınızdan Gelir Elde Etmek

YouTube’dan para kazanmak için YouTube kanalınızı ve onaylanmış AdSense hesabınızı kullanarak kazanmaya başlayabilirsiniz. Videoların hepsi gelir elde etmek için uygun değildir, bu hizmetten yararlanmak için gelir elde etme kriterlerini sağlamalı ve YouTube Reklamları formatına uymalısınız. Bu YouTube‘dan para kazanmanın doğrudan bir yöntemidir.

En büyük YouTuber’lardan biri Olga Kay. Yakın zamanda, New York Times’da, son üç yılda YouTube‘dan $100k -$130k kadar para kazandığını açıkladı. Bu aylık $8,300 – $10,800 demek, bu da iyi bir para! Bu onu en zengin YouTube kullanıcılarından biri yapıyor.

Gelirinizi maksimuma çıkarmak için YouTube‘a çok sayıda kişiyi çeken ve trafik oluşturan videolar yüklemelisiniz çünkü videonuz görüntülendikçe para kazanırsınız. “YouTuberlar görüntüleme başı ne kadar kazanıyor?” diye düşünüyor olabilirsiniz, her 1k görüntüleme için ortalama 0.5 -2 dolar kazanıyorlar. Başarının sırrı izleyiciler için ilginç gelen videolar yüklemektir. YouTuber maaşı kanallarını yaygınlaştırma çabalarına göre kullanıcıdan kullanıcıya değişir.

 

Tablet Youtube

 

Daha fazla görüntüleme almak ve YouTube’da daha fazla para kazanmak için videolarınızı, kişisel blog veya web sitesi ve diğer sosyal medya siteleri gibi sitelerde pazarlamalısınız. Videoyu gömülü şekilde paylaşmak veya linkini paylaşmak dikkat çekme ihtimalinizi arttırır. Video pazarlama kampanyanız detaylı şekilde tanımlanmalıdır.

Yüksek trafiğe sahip içeriğinizi gelir elde edecek hale getirdikten sonra, YouTube partneri olmak için başvurabilirsiniz. Partnerlik verilirse, geniş bir yelpazede içerik üretim araçlarına sahip olursunuz ve görüntülenme sayınıza göre ödül kazanma şansına sahip olursunuz. Üyelik için istediğiniz zaman başvurabilirsiniz, ama üst düzey partner programları için son 3 ayda toplam 15k saate sahip olmanız gerekir. Başvurmadan önce YouTube kanal istatistiklerinize bakarak programa uygunluğunuzu kontrol edebilirsiniz.

Muhtemelen para kazanmak için kaç YouTube abonesine ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsunuz. Aslında önemli olan abone sayısı değil, görüntüleme sayısıdır ve YouTube da görüntüleme başı para verir. Ancak, 10,000 aboneli birinin 1,000 aboneli birinden daha yüksek şansa sahip olduğunu da söylemeliyiz. Ayrıca reklam verenler yalnızca aboneler reklamlara tıkladığında veya yarım dakikalık bir video izlediklerinde para öder. Bu, videonuz bir milyon kez izlendiği halde reklamlara hiç tıklanmadıysa hiç para kazanamayacağınız anlamına geliyor.

Daha çok tık almak için aktif bir YouTube aboneliğine sahip olmalısınız, bu da ancak dikkat çeken içerikler yayınlayarak ve görünürlük gibi nitelikleri yüksek olan videolar yükleyerek mümkündür.

YouTube Analizleri

YouTube Analizleri videolarınızın ve kanalınızın raporlarını ve ölçülerini görmenizi sağlar. Çeşitli YouTube değerlerinde ve raporlarında, trafik kaynakları, izleme zamanı ve demografik raporlar gibi, kullanılabilir. Değerleri görmek için bilgisayarınızı veya mobil cihazınızı kullanabilirsiniz.

YouTube görüntüleme istatistikleri hesabınızın kazancı hakkında güncellemeler sunar, ve YouTube’un ödeme sınırıyla uyumlu bir şekilde ödeme alabilirsiniz.

YouTube’da para kazanmanın farklı yolları

İnternette her yerde, YouTube ‘da para kazanmanın video yayınlamak, trafik oluşturmak ve reklam tabanlı gelirden pay almak kadar kolay olduğunu görüyoruz. Bu bir efsane çünkü pratik olarak YouTube üzerinde düzenli bir reklam geliri elde edemezsiniz. Gerçekçi olarak, bir milyon görüntüleme için yalnızca birkaç bin dolar kazanırsınız ve bir milyon görüntülenme hiç de kolay değildir. En sonunda başka şekillerde de gelir kazanma ihtiyacı duyarsınız.

Satış Ortaklığı

Online para kazanmanın en yaygın yöntemlerinden biri satış ortaklığıdır, fakat yine de çoğu satış ortağı yeterli geliri kazanmak için ortaya bir çaba koymuyor.

Birçok satış ortağı gibi, trafiği ortaklık linklerine çekmek için statik bir blog kullanabilirsiniz fakat bunu canlı bir YouTube kanalıyla beraber yaparsanız, katalizör etkisi gösterecektir. İnternet esas içerik olarak videoya yöneliyor ve bu adımları atmak sizi bir adım öteye taşıyacaktır.

Reklam geliri dışında, YouTube’da para kazanmak sponsorluklarla anlaşmak ve benzeri şekillerde yapılabilir.

YouTuberlar paralarını nasıl alırlar?

Öyleyse YouTube’dan nasıl ödeme alınır? AdSense’te çekim seçeneği bulunmamaktadır ve minimum sınırdan yüksek olan herhangi bir anda (genellikle 100$) paranız aylık doğrudan banka hesabınıza yatar. Bazı ülkelerde AdSense çek yazabiliyor fakat çoğu anlaşmalı banka için doğrudan hesaba yatırabiliyor.