YouTube gelirinizi kontrol etme 2022

YouTube İş Ortağı Programı üyesiyseniz YouTube Analytics'teki Gelir sekmesinden en çok para kazandıran videolarınızı ve en kârlı gelir kaynaklarını görebilirsiniz. Temel metrikler kartı tahmini gelirinizi, BGBG'nizi ve oynatmaya göre BGBM'nizi gösterir. YouTube'da nasıl para kazanıldığını öğrenin.

Gelir raporlarınızı görüntüleme

  1. YouTube Studio'da oturum açın.
  2. Sol kısımdaki menüden Analytics'i seçin.
  3. Üst kısımdaki menüden Gelir'i seçin

BGBG

BGBG raporu, çeşitli gelir kaynaklarından 1.000 video görüntülemesi başına kazandığınız tutarı gösterir. BGBG, toplam gelirin toplam görüntüleme sayısına bölünüp 1.000’le çarpılmasıyla hesaplanır.

Oynatmaya göre BGBM 

Oynatmaya göre BGBM raporu, bir veya daha fazla reklamın gösterildiği 1.000 oynatma başına tahmini ortalama brüt gelirinizi gösterir.

Aylık tahmini gelir

Aylık tahmini gelir raporu, kanalınızın bir önceki 30 günlük dönemde ne kadar gelir elde ettiğini gösterir.

Geçersiz trafikContent ID hak talepleri ve itirazları ya da belirli reklam kampanyası türleri (ör. gün başına maliyet kampanyaları) nedeniyle aylık tahmini gelirde düzenlemeler yapılabilir. Aylık tahmini gelirinizde dalgalanmalar görülüyorsa bu durum, söz konusu düzenlemelerden kaynaklanıyor olabilir. Gelir elde etmeye başlamanızın ardından iki kez düzenleme yapılır: bir hafta sonra (daha kapsamlı bir tahmin sunulur) ve bir sonraki ayın ortasında (kesinleşmiş kazançlarınız yansıtılır).

Gelir kaynakları

Gelir kaynakları raporu, her bir gelir kaynağından tahmini olarak ne kadar gelir elde edildiğinin ayrıntılarını sağlar.

İşlem geliri

İşlem geliri raporu, kanal üyeliklerinden ve logolu ürünlerden elde ettiğiniz tahmini kazançlarınıza genel bir bakış sunar. Bu rapor video düzeyinde de kullanılabilir. 

En fazla gelir sağlayan videolar

En fazla gelir sağlayan videolar, en yüksek tahmini geliri hangi videoların kazandığını gösterir.

Reklam türü

Reklam türü raporu, her bir reklam türünden elde edilen reklam gelirinizin yüzdesini gösterir. YouTube'da mevcut olan reklam türleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kesinleşmiş kazançlarınızı görüntüleme

Kesinleşmiş kazançlarınız yalnızca AdSense hesabınızda görüntülenebilir. Önceki ayın kesinleşmiş kazançları, her bulunulan ayın 7'si ile 12'u arasında AdSense hesap bakiyenize eklenir.

AdSense'te kesinleşmiş kazançlarınızı nasıl görüntüleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  1. AdSense hesabınızda oturum açın.
  2. Sol kısımdan Ayarlar ve sonra Ödemeler'i seçin. 
  3. Açılan sayfada, seçilen dönemde elde ettiğiniz toplam kazançları ve son işlemlerinizi görürsünüz.

Vergi stopajı uygun durumlarda kesinleşmiş kazançlarınızı etkileyebilir. Kesinti tutarınız sadece AdSense hesabınızda görüntülenebilir.

Bilinmesi gereken metrikler

Ortalama izleme süresi Seçilen video ve tarih aralığı için görüntüleme başına tahmin edilen ortalama izlenme süresidir (dakika olarak).
Tahmini para kazanılan oynatma sayısı İzleyicinin videonuzu görüntülemesi ve en az bir reklamın gösterilmesi veya izleyicinin videonuza hiç ulaşmadan videodan önce gösterilen reklam sırasında izlemeyi bırakması, para kazanılan oynatma olarak kabul edilir.
İşlem sayısı Seçili tarih aralığı ve bölge için ücretli içerik veya Süper Chat işlemlerinin sayısıdır.
Görüntüleme sayısı Kanal veya videolarınız için geçerli görüntüleme sayısıdır.
İzlenme süresi (saat) İzleyicilerin videonuzu izlediği süredir.
Tahmini reklam geliri Seçilen tarih aralığı ve bölge için AdSense ve DoubleClick reklamlarından elde edilen tahmini gelirdir. Bu rakam, iş ortağı tarafından satılan reklamlardan elde edilen geliri içermez.
Tahmini gelir Seçilen tarih aralığı ve bölge için Google tarafından satılan tüm reklamlar ve işlemlerden elde edilen toplam tahmini gelirdir (net gelir).
İşlem başına gelir Seçilen tarih aralığı ve bölge için ortalama ücretli içerik veya Süper Chat işlemlerinin tutarıdır.
İşlem geliri Ücretli içerik ve Süper Chat gibi işlemlerden elde edilen tahmini net gelirdir.Tahmin oluşturulurken seçilen tarih aralığı ve bölge için iş ortağı tarafından alınan geri ödemeler hesaptan düşülür.
YouTube Premium geliri Seçilen tarih aralığı ve bölge için YouTube Premium'dan elde edilen tahmini gelirdir.

YouTube Shorts geliri

Seçilen tarih aralığı için YouTube Shorts Fonu'ndan elde edilen tahmini gelirdir.

Ürün Etiketleme geliri

Seçilen tarih aralığı için YouTube Alışveriş Fonu'ndan elde edilen tahmini gelirdir.