Twitter, gezinme çubuğunu özelleştirme seçeneği üzerinde çalışıyor

Bu özelliğe göre Twitter, kullanıcıların gezinme çubuğundaki sekmeleri değiştirmesine izin verecek.

Son dönemde hem ülkemizde hem de globalde Twitter'da birçok yenilikle karşılaşıyoruz. Ömrü kısa süren Fleets, son dönemde herkesin kullanımına açılan Spaces ve kullanıcılar tarafından pek de sevilmeyen etkileşimler özelliklerinin yanı sıra Twitter şimdi de yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. 9to5Mac'in haberine göre sosyal medya devi, mobil uygulamasının gezinme çubuğunu özelleştirme seçeneği üzerinde çalışıyor. Bu özelleştirmenin hem Android hem de iOS kullanıcılarını kapsayacağı belirtiliyor. 

Bu özelliğe göre Twitter, kullanıcıların gezinme çubuğundaki sekmeleri değiştirmesine izin verecek. Uygulamanın gezinme çubuğu, varsayılan olarak Ana Sayfa, Arama, Bildirimler ve Mesajlar gibi simgeleri gösteriyor. Ancak yeni özellikler bu çubuğu bir hayli kalabalıklaştırdığı için Twitter böyle bir seçenek üzerinde çalışmaya başlamış ve açıkçası bu karar şimdilik oldukça yerinde görünüyor. Paylaşılan bilgilere göre henüz geliştirme aşamasında olan bu değişiklik ile her kişi oraya eklemek için en kullanışlı kısayolları seçebilecek.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan bu özellikte Listeler, Yer İmleri, Profil ve hatta Para Kazanma bölümüne erişmek için sekmeler de olacak. 

Her ne kadar Twitter böyle bir güncellemeyi yayına almayı planlıyor olsa da söylentiler gezinme çubuğunu özelleştirmenin herkese sunulmayacağı yönünde. Zira sizlere daha önce de aktardığımız gibi Twitter'ın artık, Twitter Blue adlı, aylık 30,99 TL olarak ücretlendirilen premium bir üyelik modeli mevcut. Paluzzi de Twitter'ın yeni özelliğini Twitter Blue aboneleriyle sınırlayacağına inanıyor. Bu özelliğin resmi olarak ne zaman tanıtılacağı veya yayına alınacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.