TikTok’ta Takipçi Sayısı Arttırmak İçin İpuçları

Zaman geçirmek için yoğun olarak kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, 2016 yılında piyasaya sürülmüştür. İlk piyasaya çıkış tarihinden itibaren birçok kişinin severek kullandığı bu platformda genellikle kullanıcılar kısa videolar paylaşmaktadır. TikTok içerisinde bulunan görseller, sesler ve efektler sayesinde ise kullanıcılar profesyonel bir şekilde videolarını düzenleyebilmektedir.

 

Günümüzde birçok kişi TikTok Takipçi Sayısını arttırarak markalardan teklif almakta ve reklam yaparak para kazanmaktadır. Hal böyle olunca bu konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler TikTok’ta takipçi sayısı arttırmak için ipuçları aramaktadır. Sizler de bu yazımızı okuyarak TikTok’ta takipçi sayınızı nasıl arttırabileceğiniz hakkında bilgi alabilir ve hesabınızı daha hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Kullanıcı Adı Seçerken Dikkatli Olun

 

TikTok’ta takipçi sayısı arttırmak için ipuçlarının başında kullanıcı adı seçimi geliyor. Bir sosyal medya platformunda kolay hatırlanan birisi olmak istiyorsanız her platformdaki kullanıcı adınızı belirlemeden önce oldukça düşünün. TikTok da çok sevilen ve kullanılan bir sosyal medya platformu olduğu için buradaki kullanıcı adınızı seçerken de bazı şeyleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

 

  • Etkili
  • Özgün
  • Akılda Kalıcılık

 

Kullanıcı adı seçerken dikkat etmeniz gereken şeyler arasında yer alıyor. TikTok’ta insanlarınızın hesabınızı hızlı bir şekilde takip etmesini istiyorsanız eğer kullanıcı adınızın akılda kalıcı olmasının oldukça önemli olduğunu unutmamakta fayda var.

 İlgili İçerik; TikTok'un Sosyal Ticaretteki Rolü Nedir?

TikTok Takipçi Arttırma Kullanıcı Adı Seçimi

 

Sosyal Medya Hesaplarınızın Yönetimini İyi Yapın

 

TikTok’ta takipçi arttırmanın bir başka yolu ise sosyal medya yönetimini iyi yapmaktan geçmektedir. Her sosyal medya platformu kendine özgü olsa da genellikle paylaşılan içerikler yazı, fotoğraf ve videolar olduğu için TikTok’ta hazırladığınız videoları başka platformlarda da yayınlamakta fayda var.

 

Sizler de TikTok’ta çektiğiniz videolarınız Facebook, Twitter veya Instagram’da bulunan hesaplarınızdan da paylaşabilir ve her mecrada bulunan takipçinizin bu videoyu görmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede TikTok dışındaki sosyal medya platformlarında bulunan takipçileriniz videolarınızı beğendiği takdirde sizi TikTok’tan da takip edecek ve bu da hem izlenme sayınızın hem de takipçi sayınızın artmasını sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Ağlar Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar



TikTok Takipçi Arttırma Hesap Yönetimi

 

Trendleri Takip Edin

 

TikTok’ta Takipçi Sayısı Arttırmak İçin İpuçları arasında bulunan bir başka ipucu da trendleri takip etmek. Her sosyal medya platformunda olduğu gibi TikTok’ta da hızlı bir şekilde değişen trendler bulunmaktadır. Bu trendleri takip ederek trendlere uygun bir şekilde video çeken kişilerin ise izlenme sayısı daha hızlı bir şekilde artmaktadır.

 

Sizler de TikTok’ta en çok izlenen videolar içinde bulunan videoları inceleyebilir ve bu videolara benzer videolar çekerek takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Video Siteleri

 


TikTok Takipçi Arttırma Trend Takibi

 

Planlı Bir Şekilde Hareket Edin

 

İnsanların en çok kullandığı sosyal medya platformlarından birisi olan bu platformda birçok profesyonel içerik bulunmaktadır ve genellikle en çok etkileşimi profesyonel bir şekilde çekilen hesaplar almaktadır. TikTok’ta takipçi arttırmak istiyorsanız eğer planlı bir şekilde hareket etmeniz gerektiğini unutmamakta fayda var.

 

Siz de videolarınızı planlı bir şekilde çekmek istiyorsanız eğer;

 

  • TikTok izleme sayısı yüksek olan videoları izleyebilir ve fikir edinebilirsiniz.
  • TikTok şarkıları içerisinde bulunan ve en çok video çekilen şarkıları bulabilir ve bu şarkılara uygun videolar çekmeyi düşünebilirsiniz.
  • TikTok Akımlarına göz atabilir ve akım videolarından fikir edinebilirsiniz.
  • Ana sayfanıza düşen popüler videoları göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

İlgili incelemeleri yaptıktan ve karar verdikten sonra profesyonel bir şekilde video çekmek için;

 

  • Videonun çekileceği yer neresi olacak
  • Videonu başlangıç bölümü nasıl olacak
  • Videonuz nasıl bitecek

 

Gibi sorulara yanıt vererek video planınızı oluşturabilir ve bu plan dahilinde profesyonel TikTok videoları çekebilirsiniz.

 
TikTok Takipçi Arttırma Plan Yapmak

 

Videolarınızda Orijinal Olun

 

TikTok’ta Takipçi Sayısı Arttırmak İçin İpuçları arasında bulunan bir başka ipucu ise tabi ki özgünlük. TikTok akımları herkes tarafından çekilen akımlar olsa da birçok kişi bu akımlarda video çekerken videolarının içine kendilerine özgü bir şeyler katmaktadır.

 

Sizler de bu akımlarda birebir aynı videolar çekmek zorunda olmadığınızı unutmayın. Çekeceğiniz videoların içerisine kendinizden parçalar katara orijinalliğinizi sergileyin. TikTok akımlarında yapacağınız orijinal fikirler hem sizin viral olmanızı sağlayacak hem de takipçi sayınızı arttıracaktır.

 

TikTok Takipçi Arttırma Video İçerik Özgünlük

 

Hashtag Kullanımı

 

TikTok’ta Takipçi Sayısı Arttırmak İçin İpuçları arasında bulunan bir başka ipucu ise hashtag kullanımıdır. Her sosyal medya platformunda kullanılan hashtagler spesifik konular hakkında kullanıldığı takdirde erişimleri ve gösterim sayılarını arttıran kelimelerdir.

 

Sizler de TikTok’ta takipçi sayınızı arttırmak istiyorsanız TikTok’ta en çok kullanılan hashtagler hakkında araştırma yapabilir ve bu hashtagleri kullanarak izlenme ve takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Gelin buna şu örnek üzerinden bakalım.

 

TikTok’ta bulunan #TikTok #Music gibi hashtagler birçok kişi tarafından kullanılan hashtaglerdir. Bu hashtagleri takip eden insanlar veya bu hashtagler kullanılarak yayımlanan videoları izleyen kişiler #music hashtagi ile bir video yayımlandığında bu videoları daha hızlı görebileceklerdir. Bu nedenle sizler de #music hashtagini kullanarak daha fazla kişiye ulaşabilir ve takipçilerinizi arttırabilirsiniz.

 

TikTok Takipçi Arttırma Hashtasg Kullanımı
 

Yeni Çıkan Şarkıları Kullanın

 

TikTok’ta popüler olan kişilerin gündemi yakından takip ettiğini hepimiz biliyoruz. TikTok’ta popüler olan kişilerin dikkat ettiği unsurlardan bir diğeri ise yeni şarkılar. Yeni çıkan şarkılar genellikle ilk çıktıkları dönemde herkes tarafından yoğun bir şekilde dinlendiği için TikTok ‘ta bu şarkılar ile çekilen videoların da popüler olma ihtimali artmaktadır.

 

Bu nedenle sizler de piyasaya yeni çıkan şarkıları takip edebilir ve videolarınızda bu şarkıları kullanarak hem beğenilerinizi arttırabilir hem de daha fazla takipçi kazanabilirsiniz.

 

TikTok Takipçi Arttırma Yeni Çıkan Şarkı Kullanımı

 

İnsanları Takip Edin

 

Sosyal medya platformlarında genellikle takipçi sayısı yüksek olan kişiler yeni insanlarla etkileşime girmek için diğer kişileri takip eden kişilerdir. Tüm sosyal medya platformlarında bu kuralın geçerli olduğunu unutmayın.

 

Bu nedenle sizler de TikTok’ta takipçi sayınızı arttırmak istiyorsanız eğer diğer insanları takip etmekten, onların videolarını beğenmekten çekinmeyin. Eminiz ki bu yöntem kısa sürede takipçi sayınızın artmasını sağlayacaktır.



TikTok Takipçi Arttırma Takip Edin

 

TikTok İçin Gerekli Aksesuarları Unutmayın

 

TikTokçuların çektiği güzel videoların sırrı kullandıkları aksesuarlarda saklıdır. TikTok’ta video çeken kişilerin kullandığı birçok telefon aksesuarı vardır. Tripod ve TikTok ışığı bunlardan başlıcalarıdır.

 

TikTok Işığı, videonuzun daha profesyonel olmasını sağlamak için kullanılan ve videodaki ışık dengesini ayarlayan bir ışık türüdür. Tripod ise video çekimi esnasında telefonunuzu sabitlemenize olanak sağlamaktadır. El titremesi, kayma gibi problemleri engelleyen Tripodlar sayesinde TikTokçular profesyonel videolar çekebilmektedir.

 

Sizler de TikTok’ta profesyonel videolar çekmek için bu aksesuarları kullanabilirsiniz. Eminiz ki profesyonel bir şekilde video çeken bir TikTok kullanıcısının takipçileri kısa sürede artacaktır.



TikTok Takipçi Arttırma Aksesuar Kullanımı

 

İş Birlikleri Yapmaktan Kaçınmayın

 

TikTok’ta Takipçi Sayısı Arttırmak İçin İpuçları arasında sizlere bahsedeceğimiz bir başka ipucu ise iş birlikleri.

 

Tiktok videoları izleyen biriyseniz bu videolar içerisinde birçok tiktokçunun bir arada video çektiğini görmüşsünüz. Tiktokçular bu tarz videolar çekerek birbirlerinin takipçileri tarafından tanınmayı amaçlamaktadır. Bu şekilde videoda bulunan kişilerin takipçileri diğer TikTokçuları tanımakta ve takip etmektedir. Sizler de bu yöntemi kullanarak takipçilerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Influencer Marketing ile Etkileşimleri Arttırmak

 

TikTok Takipçi Arttırma İş Birliği