Tiktok Keşfete Nasıl Çıkılır? Keşfete Düşme İpuçları Tiktok Keşfet 2022

Tiktok son zamanların en hızlı büyüyen sosyal medya platformu olmasıyla, Tiktok videoları için rekabet sayısı oldukça fazla artıyor. Rekabet arttıkça içerik üreticilerinin keşfete çıkma işi bir hayli zorlaşıyor. Bu yüzden birçok kişi “Tiktok Keşfete Nasıl Çıkılır ?” diye soruyor sizi trendlere çıkarmaya yardımcı olacak keşfete düşmek için önemli kriterleri anlatıyoruz.

Tiktok’ta keşfete çıkmak neden önemli?

Tiktok’da her video keşfet sayfasına kolay kolay çıkamaz. Belirli şartlar çerçevesinde ve tiktok algoritması sayesinde ancak çıkabilir. Keşfet sayfasına çıkmak tiktok videolarınız etkileşim oranını ve takipçi sayısında büyük bir artışa neden olur. Bu da içerik üreticilerinin daha hızlı büyümesini sağlar.

Tiktok keşfete düşmek için neler yapılmalı?

Tiktok’ta keşfet sayfasına çıkma şansınız arttırmak için neler yapmalısınız? İşte Tiktok videolarınız kalitesini yükseltecek ve keşfet listesine çıkmanıza yardımcı olacak en iyi ipuçları.

1. Kaliteli videolar oluşturun.

Tiktok, etkileşim oranını yüksek seviyede tutmak ve videoların daha fazla paylaşılması için izleyicinin ilgisini çekmeyen, kötü çekilmiş, bulanık ve video kalitesini düşüren etkenleri keşfet sayfasına direk olarak çıkarmayacaktır.

Tiktok keşfet sayfasına kısa bir göz attığınızda kalitesi düşük ve bulanık videolar görmeniz çok zor. Bu türden kullanıcılarının beğenmediği içerikleri Tiktok’ta beğenmiyor.Dolaysıyla videonun kalitesini olabildiğince yüksek tutmaya çalışın. Ayrıca Tiktok videoları, kısa videolar olduğundan yüksek çözünürlüklü videoları yüklemek her zaman avantajınıza olacaktır.

2. Trendleri takip edin.

Tiktok trendlere uyan ve ilgi çekici içerikleri keşfet sayfasında daha fazla gösteriyor. Nedeni ne gelecek olursak, trendler ve ilgi çekici vidoların izlenim süreleri ve en önemlisi etkileşim oranları daha yüksek oluyor.

Peki Trend ve ilgi çekici içerikler nasıl oluşturur ?

Tiktok’ta dönem dönem trend akımlar, danslar ve içerikler türer. Bu içerikleri genelde herkes sıklıkla kullanmaya özen gösterir. Tıpkı Instagram’da olduğu gibi aynı durum Tiktok içinde geçerli. Tiktok keşfet sayfasında bu akımları sıkça görebilirsiniz. Trendleri kaçırmadan trendin ilk videolarını yapmaya çalışın.

3. Etkileşimi arttırın.

Keşfete çıkmanızın asıl nedeni aslında hesabınızdaki etkileşimleri yükseltmek olduğunu biliyorum. Ancak keşfete düşebilmek içinse belli bir oranda etkileşime ihtiyacınız var.

Algoritmanın paylaşılan videonun kaliteli olduğunu anlayabilmesi için buna ihtiyacı olacaktır. İnsanlar mevcut videoyu ne kadar süre ile izliyor, beğeniyorlar mı, yorum gibi etkileşimlerde bulunuyorlar mı veya arkadaşları ile paylaşıyorlar mı? Algoritma ancak bu gibi soruların cevapları ile kaliteyi anlayabilir.

Bunun yanında hesabınızdaki etkileşimleri arttırmanın ve elbette takipçi kasmanın bir çok yolu bulunmaktadır. Durun durun! başka yerde aramayın hemen, zaten TikTok’ta Nasıl Takipçi Kazanılır? adlı makalede bunlar anlatıldı.

4. Sıklıkla videolar üretin.

Keşfet sayfasına çıkmanın bir diğer yoluysa her gün en az bir video olmak şartı ile sıklıkla videolar yayınlamaktır. Bu hesabınızın üretkenliğini gösterir. Uzun bir süre boyunca günlük içerikler üretmek keşfet sayfasına çıkma şansınızı arttıracaktır.

Tiktok, başarılı içerik oluşturucularının günlük olarak sık sık video paylaşmasını bekler. Tiktok keşfete düşme için yayınları sıklaştırın. Peki, Ne sıklıkla içerik üretmek idealdir? Bu birçok içerik üreticiye göre günlük en az bir video olmak şartı ile ancak günlük bir video üzerine çıkmak artı puan getirebilir. Bu da Tiktok Keşfete Nasıl Çıkılır? sorusuna basit bir cevap olabilir.

5. Daha kısa vidolar oluşturmaya çalışın.

Tiktok vidolarından insanların videoları parça parça yani atlayarak izlemesi yerine sonuna kadar tek parça izletmesi tiktok algoritmasına göre daha mantıklı geliyor. Ancak daha kısa videolar yapmak için videonun kalitesini düşürmemeye çalışın. Verilecek olan yani hedeflenen mesajı vermeye devam edin.

Kısa videolar sadece trendlere çıkmakla kalmaz ana sayfanızdaki diğer içerikleri ve videolarınız daha fazla görüntülenmesini sağlar. Bu durum istatistiklerinizi yukarıya çeker.

Bunlara ek olarak, yaşadığımız çağ neticesinde insanlar, genelde sabırsızlardır. Uzun videoları artık onlar için daha sıkıcı ve çekilmez bir hale geliyor. Kısa videolar daha hızlı ve daha çok tüketiliyor. Bu yüzden tüm bunları göz önünde bulundurarak video süresinden tasarruf edin.

6. Popüler etiketleri kullanın.

Hastag’ler tiktok için oldukça önemlidir. Daha önceden hiç kullanmadıysanız mutlaka kullanmaya başlamalısınız. Tiktok keşfet sayfasına gittiğinizde size popüler olan etiketleri gösterecektir. Videolarınızın keşfet sayfasına çıkmasını istiyorsanız birkaç etiket kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu taglar sabit bir şekilde kalmaz. Değişkendir, farklı bölgelere ve konumlara farklı taglar gösterir. Tagları kullanırken fazla, gereksiz ve alakası olmayan kelimeleri kullanmayın. Bir süreden sonra videonuzu kötü etkilemeye başlar. Bu da tam olarak istediğimiz bir durum değildir.

Tiktok Keşfete Düşme Etiketleri

Yukarıda popüler etiketleri kullanmanızdan bahsetmiştim. Simdi ise popüler etiketlere bir bakacağız. Keşfet etiketleri, genelde herkes tarafından kullanılan ve popüler olan etiketlerdir. Bunlara bu yüzden keşfet etiketleri denmektedir. Ancak etiketleri tek başına size bu fırsatı vermez.

Yapılan en büyük hata videonun alakası olmadan fazla hacimli etiketleri çok fazla sayıda kullanmak oluyor. Bu doğru bir etiket kullanım biçimi değildir.

Öncellikle etiketin hedeflenen içerikle doğrudan bir bağlantısı ve popüler olması bu anlamda yeterlidir. Popülerliğini etiket sayfasındaki paylaşım sayısından anlayabilirsiniz.

Örneğin şunlar gibi: #likes, #video, #tiktok, #keşfetedüş, #videolike. Bunlar oldukça popülerdir. Ancak çok fazla sayıda kullanmamaya dikkat edin.

Tiktok Videosu Nasıl Keşfete Düşer ?

Tiktok Videosu Nasıl Keşfete Düşer ?

Tiktok videosunun keşfete düşmesi için yapmanız gereken tek şey var; Etkileşim oranını yükseltmek bu da kaliteli videolar oluşturmak adımlarından geçer.

Sadece kaliteli deyip bırakmak olmaz. Peki, Kaliteli Video Nasıl üretilir ? Tiktok videosu nasıl keşfete düşer ? Aşağıda ve yukarıda bulunan maddeler hem keşfete düşmenize hem de video kalitenizi arttıracak maddeler içeriyor. Bunlara dikkat ederek keşfete çıkabilirsiniz.

Tiktok’ta keşfete düşmenize yardımcı olacak bazı ipuçları;

  1. Videolarınıza müzik ekleyin
  2. Daha fazla ilgi çekici içerik oluşturun
  3. Videolarınız için bir nişe karar verin
  4. Diğer Tiktok kullanıcılarıyla etkileşim halinde olun.
  5. “Nasıl Yapılır ?” videoları oluşturun
  6. Hikaye anlatan videolar yaratın
  7. Trend videolarını ilk yapmaya çalışın
  8. Algoritma tarafından keşfet engeli yemeyin
  9. Düzenli içerik paylaşmaya çalışın
  10. Tiktok mavi tik almaya çalışın

Eğer Tiktok Keşfete Nasıl Çıkılır? diye soruyorsanız bu adımları mutlaka yapmanız gerek bu adımları kullanarak çoğu insan keşfet sayfasına rahatça düşebiliyor. Tiktok keşfete düşme taktikleri bu şekilde ancak bunlardan en önemli olanı da kararlı bir şekilde yola devam etmektir.