Telefonunda Instagram Yüklü Olanlar Dikkat: Hemen Kontrol Edin, O Yenilik Gelmiş Olabilir!

Yeniliklerini sürdüren Instagram, yeni özelliğini blog sayfasından paylaştı. Önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara sunulacak olan yenilikler, dikkat çekti. İşte o yenilikler…

Hızla gelişen ve dönüşen teknoloji dünyasına ayak uydurmak neredeyse imkansız hale gelmişken; özellikle de teknoloji dünyasının bir parçası olan ve şimdilerde tüm teknoloji kullanıcılarını etkisi altına almış olan pek çok sosyal medya platformlarının gelişmeleri çok sık yaşanmaya başladı. Bu kapsamda Facebook’un ardından Instagram ve WhatsApp’ı da satın alan Meta şirketi, 2023 yılının en yenilikçi markalarından birine dönüştü. Meta, şimdi de Instagram için yeniliklerini duyurdu.

Meta’nın 2023 yılının ilk ışıklarından bu yana WhatsApp üzerinde denediği yenilikler gündemden düşmezken; bir diğer platformu olan Instagram için de hazırlıkların başladığı öğrenildi. Instagram’da özellikle reklamlar üzerinde çalışmaya başladığı öğrenilen Meta, yeniliklerine ilişkin görüntüleri Instagram’ın blog sayfasından yayımladı. Instagram’ın iki yeni özellik üzerinde çalıştığı öğrenilirken; iki özellik de dikkat çekti. İşte o yenilikler…

 

INSTAGRAM REKLAMLARININ YERİ DEĞİŞİYOR

Özellikle yeni gelecek güncellemesinden önce reklamların yerine ilişkin çalışmalarda bulunduğu öğrenilen Instagram, arama sonuçlarında görülecek olan reklamları test etmeye başladığını duyurdu. Bu reklamların bir gönderiye dokunulup kaydırıldığında, Instagram’ın arama sonuçları sayfasında görüleceği anlamına gelirken; yeni özelliği kapsamında daha kişisel reklam ve daha çok Instagram deneyimi hedeflediğini açıkça gözler önüne serdi. Şu an test aşamasında olan bu özelliğin önümüzdeki aylarda tüm sürümlere geleceği öğrenilirken, başka bir özellik üzerinde daha çalışıldığı duyuruldu.

REKLAMLARDA HATIRLATICI DÖNEMİ BAŞLIYOR

Instagram reklamlarının sunduğu bir diğer yenilik de aynı blogdan yapılan bir başka paylaşım ile ortaya çıktı. Hatırlatıcılar üzerinde çalıştığı öğrenilen Instagram’ın ‘Hatırlatıcı reklamlar’ için düğmeye bastığı duyuruldu. Bu reklamlar kapsamında, reklam verenlerin yaklaşan bir etkinlik veya önemli bir tarih hakkında anlık bildirimler göndermesine olanak tanıyacağı ortaya çıkan Instagram’ın reklam ile ilgili isteyen kullanıcılara üç ayrı bildirim göndereceği söylendi. Bu bildirimlerin ilkini etkinlik ya da önemli görülen (indirim gibi) tarihten 1 gün önce gönderecek olan Instagram, ikinci bildirimi etkinlikten 15 dakika önce, üçüncü bildirimi ise etkinlik esnasında göndermeyi planladı. Instagram’ın bu özelliği de henüz test aşamasında.