Instagram'dan kullanıcılara tuzak uyarısı !

Dünya genelinde 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan Instagram’dan şifre tuzaklarına karşı uyarı geldi. “Instagram size asla DM göndermez” denilen uyarıda, kullanıcıların dikkat etmesi gereken güvenlik önlemleri sıralandı. Kullanıcıların, hesaplarını güvene almaları için "Güvenlik Kontrolü", "İki faktörlü Doğrulama", "Giriş İstekleri", "Telefon numarası ve e-posta adresi güncelleme", "Şüpheli içerik ve hesapların bildirimi" gibi adımları uygulamaları gerektiği bildirildi.

 

Sosyal ağ Instagram, kullanıcıları platformdaki şifre tuzaklarına ve diğer şüpheli hareketlere karşı güvenlik önlemleri konusunda uyardı. Bu kapsamda Instagram, kullanıcıların hesaplarını güvenli tutmalarına yardımcı olmak için sunduğu araçları ve hesaplarının güvenliğini sağlamalarına yardımcı olacak şu ipuçlarını paylaştı:

Kötü amaçlı hesaplar, hesap şifresi gibi hassas bilgilere erişmek için Direkt Mesaj atabilir. Hesabınızın kapatılma riski olduğunu, Instagram’ın fikri mülkiyet politikalarına uymadığınızı veya fotoğraflarınızın başka yerlerde paylaşıldığını söyleyebilirler. Instagram size asla Direkt Mesaj göndermez. Instagram hesabınızla ilgili sizinle iletişime geçerse, ayarlarda “Instagram’dan E-postalar” sekmesinde bunu görebilirsiniz. Instagram bu tür sahtekarlıkları keşfettiğinde bunlara karşı işlem yürütüyor, ancak insanların da bu tür içerikleri şikayet etmelerini ve hesabı engellemelerini öneriyor.