Instagram, daha fazla reklam göstermek için gözünü aramaya dikti

Instagram'da daha önce reklam görmediğiniz yerlerde yeni reklamlar görmeye hazırlanın... Meta'nın sahibi olduğu sosyal medya uygulaması, işletmelere keşfedilmeleri için daha fazla yol sağlamayı amaçlayan birkaç yeni reklam alanını test etmeye başladı. Bu deneysel yerleşimlerden biri, reklamları arama sonuçlarına yerleştiriyor. Uygulamada belirli bir terimi aradığınızda “sponsorlu” olarak işaretlenen gönderiler, gerçek sonuçlardan herhangi birine dokunduğunuzda gezinebileceğiniz akışın içinde görünür. Instagram duyurusunda, yerleşimi önümüzdeki aylarda küresel olarak sunmayı planladığını söyledi.

Ayrıca uygulama, işletmelere gelecekteki etkinlikleri veya lansmanları size hatırlatmalarına veya bilgilendirmelerine yardımcı olacak bir formatı test etmek için belirli markalarla işbirliği yapıyor. Belirli bir etkinlik için uygulamanın “hatırlatıcı reklamlarını” etkinleştirdiğinizde, etkinlik başlamadan bir gün önce, 15 dakika önce ve etkinlik başladığında Instagram'dan bildirim alacaksınız. Bu hatırlatıcılar, diğer herhangi bir Instagram bildirimi gibi kilit ekranınızda görünecek.

Meta'nın gelirinin temelini reklamlar oluşturuyor ve şirketin üç aylık gelirinin ilk kez azaldığı bir yılın ardından reklamlardan para kazanmanın yeni yollarının aranmasının şaşırtıcı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Şirketin yıllık reklam geliri 2021'de 114,93 milyar dolardan 2022'de 113,64 milyar dolara geriledi. Meta son aylarda ciddi kemer sıkma politikalarına yöneldi ve Kasım ayında ilk toplu işten çıkarmalarla 11.000'den fazla çalışanı işten çıkardı. Sadece birkaç gün önce şirket başkanı Mark Zuckerberg, Meta'nın 10.000 işçiyi daha işten çıkardığını ve bölümlerini Nisan ve Mayıs aylarında yeniden yapılandıracağını duyurdu.