Instagram Çöktü mü ? Çözüm Yolları 2021

Instagram Neden Açılmıyor

Son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan hatalar sonucunda Instagram neden açılmıyor diyebilirsiniz.En popüler sosyal medya ağlarının başında Instagram gelmektedir. Sosyal medya uygulamalarının başında olan Instagram 2010 yılından itibaren çeşitli kanallarda kullanılmaya başlandı. Başta İOS olmak üzere Android, Windows vb. işletim kanallarında bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Yapılan araştırmalar 2017 yılında toplamda 10 milyondan fazla kullanıcının olduğunu ortaya koydu. Peki, Instagram uygulaması ne işe yarar? Bu uygulama sırasında karşımıza çıkabilecek hatalar nelerdir? Bizler merak edilenleri sizler için içeriğimizde açıklıyoruz.

Instagram Ne İşe Yaramaktadır?

Instagram uygulaması kullanıcılara video ve görsel paylaşma imkânı sunar. Her geçen gün daha fazla kullanıcıya sahip olan uygulama, dünyanın pek çok yerinde kullanılmaktadır. Paylaşımlara dilerseniz etiket ekleyerek daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

DM kutusu sayesinde de uygulama içerisindeki pek çok kullanıcıya bir arada ulaşabilirsiniz. 24 saat boyunca, hikâye kısmından görüntüler ya da videolar atabilirsiniz. Instagram uygulaması, sadece Türk değil, dünyanın pek çok yerindeki hesaplara izin vermektedir. Bu sebeple dünyaya açılan bir uygulamadır. Ancak uygulamanın bu kadar çok kullanılabiliyor olması, bazı durumlarda hataları da beraberinde getirmektedir. En sık sorulan soruların başında Instagram açılmıyor gelmektedir. Instagram uygulaması çeşitli sebeplerden açılmayabiliyor. Ancak belirtmemiz gerekiyor ki, sorunların büyük bir kısmı, çökme ya da internet vb. sorunlardan kaynaklanmaktadır.

Instagram Hataları Hakkında

Instagram neden açılmıyor Instagram hatalarının başında geldiğini söyledik. Bu soruların en temel sebebi “Üzgünüm isteğiniz ile alakalı bir sorun medyana geldi” içeriğidir. Eğer bu içerikle karşılaşıyorsanız, yapabileceğiniz bazı çözümler bulunmaktadır.

  • Bu hatayı yok etmek istiyorsanız, ilk olarak internet bağlantınızı kontrol etmeniz gerekmektedir.

  • Bunun dışında VNP – Proxy sistemini kontrol etmeniz gerekmektedir.

  • Bu durumlar ile sorunlarınızı çözebilirsiniz.

  • Bunun dışında kendi internet hızınızı ya da paketinizi kontrol edebilirsiniz. Bazen paketiniz bittiğinde ya da Wi–Fi’de bazı sorunlar olduğunda bu uyarılar ile karşılaşmaktadır. 

Instagram uygulama açılmıyor ise, geçici olarak hesabınızı dondurabilirsiniz. Bu işlem “Hesabı geçici Kapatma” olarak geçmektedir. Hesabınızı dondurup geri açtığınızda Instagram hesabım açılmıyor sorununu çözebilirsiniz. Bu şekilde sorunlar yüzde 90 oranında çözümlenmektedir. Hesap dondurma işlemleri şu şekilde yapılmaktadır:

  • İlk olarak Instagram’a hesap bilgileriniz ile giriş yapın. Mümkünse bunu internet tarayıcısı üzerinden yapmanız gerekmektedir. Bazı durumlarda sıkıntı uygulamanda dolayı olabilir. Bu sebeple internet sayfanızdan uygulamaya girmekte yarar var.

  • Hesaba girdiğiniz zaman “Profili Düzenle” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

  • Buraya tıkladığınız zaman “Hesabı Kapat” seçeneği çıkacaktır.

  • Buraya tıkladığınızda hesabınızı geçici olarak kapatmış olacaksınız. Dilerseniz istediğiniz zaman hesabınıza giriş yaparak, uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz.

  • Hesabınızı kapatmak istediğinizde karşınıza bir takım sorular çıkacaktır. Instagram uygulaması, hesabınızı neden dondurmak istediğinizle alakalı size farklı seçenekler sunacaktır.

Sizler de bu şekilde Instagram sorunlarınızı çözüme kavuşturabilirsiniz.

Instagram Açılmıyor. Ne Yapmalıyım?

Instagram hesabınıza giremiyorsanız, internet bağlantınızda bir problem olabilir. Eğer internet bağlantınızın sorunsuz olduğundan eminseniz sorun instagramın sunucularından kaynaklanabilir.

Instagram Çöktü mü?

Instagram Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medyadır. Bu nedenle sunucularında zaman zaman sıkıntılar yaşanabilmektedir. Bu yaşanan sıkıntılara genel olarak çökme denmektedir. Bu gibi durumların yaşanması çok olasıdır. Zaman içerisinde çökmeler düzelecektir.

Instagram Hesabım Açılmıyor. Engellenmiş Olabilir miyim?

Instagrama girerken bu tarz bir problem ile karşılaşıyorsanız engellenmiş olma ihtimaliniz de bulunmaktadır. Ancak engellenmeniz durumunda ‘Hesabınız Engellendi’ şeklinde bir ikaz almanız gerekir. Eğer böyle bir ikaz ile karşılaşmadıysanız korkmayın.