Instagram add your birthday nedir? Instagram neden doğum gününü soruyor?

Instagram add your birthday nedir? Instagram neden doğum gününü soruyor? Bu makalede bu soruların yanıtlarına bakıyoruz.... İşte Instagram'ın 2022'de aldığı doğum günü kararı ve detayları...

Instagram add your birthday nedir? Instagram neden doğum gününü soruyor?

Facebook, 2021 yılında şirketin 18 yaşın altındaki kullanıcılar için güvenli bir çocuk deneyimi sunma çabalarının bir parçası olarak, Instagram'ın tüm kullanıcıların uygulamayı kullanmadan önce doğum tarihlerini girmesini isteyeceğini duyurmuştu. Şirket 2019'dan beri uygulamaya kaydolma sürecinin bir parçası olarak yeni kullanıcılardan doğum tarihlerini girmeleri istiyor. Ancak 2021'de yapılan açıklamada ilk kez mevcut kullanıcılardan uygulamayı açtıklarında yaşlarını vermeleri isteneceği belirtilmişti. Ve açıklamada "Instagram kullanıcıların uygulamayı kullanmaya devam etmeleri için doğum günlerini eklemelerini isteyecek" bilgisi paylaşılmıştı. Peki, Instagram add your birthday nedir? Instagram neden doğum gününü soruyor?

INSTAGRAM ADD YOUR BIRTHDAY NEDİR? NEDEN SORUYOR?

Bu konuda 30 Ağustos 2021'de Instagram'dan yapılan açıklama ise şu bilgiler paylaşıldı ve Instagram neden doğum günü soruyor sorusunun yanıtı şu şekilde verildi:

Gençler için daha güvenli, daha özel deneyimler yaratmak için daha fazlasını yapmak istediğimiz konusunda nettik. Bunu yapmak için Instagram'da herkesin kaç yaşında olduğunu bilmemiz gerekiyor, bu yüzden daha önce paylaşmamışlarsa insanlardan doğum günlerini bizimle paylaşmalarını istemeye başladık.

 

Bu bilgiler, gençler için yeni güvenlik özellikleri oluşturmamıza olanak tanır ve doğru yaş grubuna doğru deneyimleri sunmamıza yardımcı olur.

Bu bilgiler aynı zamanda deneyiminizi kişiselleştirmemize de olanak tanır; örneğin, 18 yaşın altındaki kitleler için reklamveren hedefleme seçeneklerini kısıtlamak için yaptığımız son değişiklikleri daha fazla kişiye uygulayabiliriz. Ayrıca size daha alakalı reklamlar göstermemize yardımcı olur.

Bu çalışma, birkaç yıl önce insanlara doğum günlerini sormaya başladığımızda başladı. Instagram'da çoğu insan için doğum günleri olmasına rağmen, daha eksiksiz bir resim elde etmek için iki yeni değişiklik sunuyoruz. Bu değişiklikler yalnızca doğum günlerini henüz paylaşmamış kişiler için geçerlidir.

İlk olarak Instagram'ı açtığınızda doğum gününüzü sormaya başlayacağız. Size birkaç kez bir bildirim göstereceğiz ve bize belirli bir noktada doğum gününüzü vermediyseniz, Instagram'ı kullanmaya devam etmek için bunu paylaşmanız gerekecek. Bu bilgiler, gençleri korumak için geliştirdiğimiz yeni özellikler için gereklidir.

Instagram add your birthday nedir

İkincisi, gönderilere yerleştirilmiş uyarı ekranları görürseniz , gönderiyi görmeden önce size doğum gününüzü sorarız. Bu ekranlar yeni değil ve onları hassas veya rahatsız edici olabilecek gönderilerde zaten gösteriyoruz, ancak şu anda bu gönderileri görüntülerken doğum gününüzü sormuyoruz. Şimdi, daha önce bizimle paylaşmadıysanız, bu ekranlardan bazılarında doğum gününüzü sormaya başlayacağız.

Instagram add your birthday nedir

Bazı insanların bize yanlış doğum günü verebileceğini biliyoruz ve bunu ele almak için yeni sistemler geliştiriyoruz. Geçenlerde paylaştığımız gibi, “Doğum Günün Kutlu Olsun” gönderilerine dayanarak insanların kaç yaşında olduğunu tahmin etmek için yapay zeka kullanıyoruz. Gelecekte, biri bize belirli bir yaşın üzerinde olduğunu söylerse ve teknolojimiz bize aksini söylerse, onlara yaşlarını doğrulamak için bir seçenekler menüsü göstereceğiz. Bu çalışma hala erken aşamada ve daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Bunun neden bazı insanlardan doğum günlerini istemeye başladığımızı ve gençler için daha güvenli, daha özel deneyimler sağlama çabalarımız için neden bu kadar önemli olduğunu açıkladığını umuyoruz.

INSTAGRAM'IN YAŞ POLİTİKASI VE DOĞUM GÜNÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Instagram sık sorulan sorularda ise yaş politikasını şöyle açıklıyor: Bir Instagram hesabınızın olabilmesi için, çoğu ülkede en az 13 yaşında olmanız gerekir. Doğum günü bilgisini, yaşı tutmayan kişilerin Instagram'ı kullanmadığından emin olmak için istiyoruz. Bu, kişileri temsil eden Instagram hesapları ve başka bir şey için oluşturulmuş hesaplar (ör. bir evcil hayvana, hobiye veya markaya özel hesaplar) dahil herkesi kapsar.

DOĞUM GÜNÜNÜZ GÖRÜLMEZ

Hesabınız herkese açık olsa bile Instagram'daki diğer kişilerin doğum gününüzü göremeyeceğini unutmayın. Bu bilgi ayrıca Instagram topluluğun en genç üyeleri için yaşlarına uygun ve daha güvenli deneyimler sunmamıza da yardımcı olmaktadır. Örneğin, çoğu ülkede 16, belirli ülkelerde ise 18 yaşından küçük kullanıcılar Instagram hesabı oluşturduğunda, hesabın varsayılan ayarı Gizli olarak belirlenir.
Not: 13 yaşından küçük olduğunuz gerekçesiyle Instagram hesabınız değerlendirmeye alınırsa veya doğum gününüzü eklediyseniz ve 13 yaşından küçükseniz Yaşın Instagram'ı Kullanmaya Yetmiyor mesajını görürsünüz ve hesabınız kaldırılır. Bu karara katılmıyorsanız Instagram'a itirazda bulunabilirsiniz.

Instagram'ın hesabınızı kaldırma kararına itirazda bulunmak için:

  • Altta İtiraz Et'e dokunun.

  • Ekrandaki talimatları izleyin ve geçerli bir kimlik gönderin.

İkinci bir değerlendirme yapmamızı istediğinizde doğum gününüz Instagram tarafından değerlendirilir ve bu süreç 30 güne kadar sürebilir. Bir hata yaptığımızı fark edersek sizi bilgilendiririz ve hesabınız geri yüklenir.

INSTAGRAM'DA DOĞUM GÜNÜ NASIL DÜZENLENİR?

Instagram'ın verdiği yanıtlara göre eğer facebook hesabını bağladıysanız Instagram'daki doğum gününüzü facebook'taki doğüm gününüzü düzenleyerek değiştirebilirsiniz. Eğer facebook hesabı bağlı değilse doğrudan Instagram profilinden bu işlemi yapabilirsiniz.

ANDROİD VE iPHONE'DA DOĞUM GÜNÜNÜ DÜZENLEMEK İÇİN

  • Profilinize gitmek için profil simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.

  • Profili Düzenle'ye dokunun.

  • Aşağıdaki Kişisel Bilgi Ayarları'na dokunun.

  • Doğum Günü'ne dokunun ve doğum tarihinizi girin veya Facebook'ta Güncelle'ye dokunun.

Instagram'ın uyarısına göre doğum gününüzü bir kere profilinize eklediğinizde kaldıramıyorsunuz. Ancak doğum günü bilgisi diğer kullanıcılarla paylaşılmıyor.

HESAP OLUŞTUKTAN SONRA DOĞUM GÜNÜ BULMA

Yeni bir Instagram hesabı oluşturduktan sonra doğum gününüzü profilinizde bulabilirsiniz. Bunun için iPhone ve Android uygulamalarında

  • Profilinize gitmek için profil simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.

  • Profili Düzenle'ye dokunun.

  • Doğum gününüzü görmek için Kişisel Bilgi Ayarları'na dokunun.