1.500’e yakın Facebook ve Instagram hesabı kapatıldı!

FacebookInstagram ve WhatsApp‘ın yeni çatı şirketi Meta, yayınlamış olduğu Ekim 2021 davranış raporunda, kamuoyundaki tartışmaları manipüle etmeye çalışan ve koordineli bir şekilde hareket eden grupları bulmak ve de durdurmak için çalıştıklarını söyledi.

Şirket yaptığı paylaşımda, son dört yıl içerisinde tespit ettiği ve platformları üzerinden kaldırdığı bu tip gruplara ait bilgileri paylaştı. Ayrıca kamuoyunun bu konuda yaşanan gelişmeleri şeffaf bir şekilde takip edebilmesi için, her ay verilerin güncelleneceğini belirtti.

Meta’nın logosu tartışma başlattı! İşte ilginç benzerlik

Meta’nın logosu tartışma başlattı! İşte ilginç benzerlik

Facebook, ismini Meta olarak değiştirdi ve logosu da artık farklı. Ancak yeni bir iddia ortayı karıştırdı; logo çalıntı mı?

Ekim 2021’de, 1500’e yakın Facebook ve Instagram hesabı kapatıldı!

Meta tarafından yapılan açıklamada, şirketin ekiplerinin yerli ve yabancı fark etmeksizin dünyanın her bir bölgesinde yapılan aldatıcı kampanyalara karşı mücadele verdiği ve yalan haber yayanları bularak, platformdan kalıcı olarak engellediği söyleniyor.

Şirket, özellikle Ekim ayında Nikaragua’ya ayrıca odaklandığını ve bu ülkede 937 Facebook hesabı, 140 sayfa24 grup ve 363 Instagram hesabından oluşan bir ağı kaldırdığını söylüyor. Yapılan bu operasyon sonucunda, ülkede yerel bağlantılarının yanı sıra Nikaragua hükümeti ve Sandinista FSLN partisiyle de ilişkili olan bu gurubun Meta çatısında bulunan tüm platformlardan kalıcı olarak temizlendiği belirtiliyor.

Şirket, CIB‘ın (Meta’nın Koordineli Onaylanmayan Davranış Birimi) pek çok ülkede, bölgede ve şirketlerde yapılan sahte hesap operasyonlarının farkında olduğunu söylüyor. Ayrıca, bu durumla mücadele etmek için iki farklı yöntem izlediğini söylüyor. İlkinde yerel, ancak hükümetten bağımsız gruplar inceleniyor. Diğerindeyse yabancı kaynaklı ve hükümetlerle bağlantılı olabilecek ağlar izleniyor.